Reacties van lezers op de vestiging van een asfaltcentrale in Meppel


< terug

13-02-2005 |  Myriam Schut  - Meppel

Ja, het is even akelig stil rond de asfaltcentrale. Dat komt omdat de provincie op dit moment bezig is met een onderzoek van RIVM (rijks instituut voor volksgezondheid en milieu). Zodra de uitkomsten daarvan binnen zijn kan de politiek weer verder. Naar ik heb vernomen is het concept rapport nu binnen. We kunnen de uitslagen dus elk moment verwachten. Aan de hand van de uitkomsten van dit rapport gaat de provincie beslissen of Heijmans een vergunning krijgt om zich in Meppel te mogen vestigen. Daarna is het woord weer aan de Meppeler Politiek.

Trouwens, de provincie zou dan ook nog een informatieavond voor heel Meppel organiseren waar iedereen zijn/haar vragen kan stellen. Dat is een belofte die ze ook zeker moeten gaan nakomen, helemaal als de fabriek hier volgens hen wel zou mogen komen.

De Meppeler Politiek heeft nog een aanvullend onderzoek gevraagd. Over de eventuele cumulatieve schadelijke gevolgen van twee asfaltfabrieken vlak bij elkaar. We hebben er immers al één die er vlakbij staat....
Daarnaast zijn we nog met een onderzoek bezig naar de juridische mogelijkheden om de vestiging van deze fabriek tegen te houden.

Donderdag 24 februari a.s. om 19.00 uur komt Heijmans ook naar de commissie Bestuurlijke Zaken om de raad in te lichten en eventuele vragen te beantwoorden. Deze vergadering is natuurlijk openbaar, dus daar mag u ook bij aanwezig zijn! U kunt zelfs zelf inspreken, als u dat wilt.

Maar weest u dus niet bang: wij (=de politiek en met name Sterk Meppel) zitten er bovenop en zullen iedereen in Meppel weer wakkerschudden zodra er iets gedaan kan worden! Geen tijd om in slaap te dutten dus!

Met vriendelijke groeten,
Myriam Schut
Raadslid voor Sterk Meppel

 

< vorige

overzicht

volgende >

 

 

 

[ REAGEREN ]