Reacties van lezers op de vestiging van een asfaltcentrale in Meppel


< terug

16-07-2005 |  Myriam Schut - Raadslid Sterk Meppel - Nijeveen

Ja, goede tip Robert Busscher. In de persberichten zou de actiegroep deze website kunnen noemen om een bezwaarschrift vanaf te halen. Maar de actiegroep 'Houd Meppel Schoon!' hoort niet bij deze website. Natuurlijk zijn we hartstikke blij met een site die nauwkeurig bijhoudt wat er allemaal gebeurd en waarop we ook reacties kunnen lezen, maar het zijn en blijven twee onafhankelijke dingen. Deze website is namelijk objectief en dat kun je van de actiegroep niet zeggen!

De actiegroep is trouwens weer heel actief bezig. Ze is informatie aan het verzamelen (o.a. ook bij professor Reijnders) om een zo goed mogelijk bezwaarschrift in te dienen en daarnaast bezig de bevolking te helpen om massaal hetzelfde te doen. Bij iedereen in de gemeente Meppel valt nog dit weekeind een voorbeeld bezwaarschrift in de bus. Dit lukt dankzij de vele vrijwilligers die zich spontaan aanmelden om te helpen: hulde! Wij hopen dat iedereen in Meppel zo'n bezwaar invult en opstuurt naar de provincie of natuurlijk bij n van ons inlevert (adressen staan vermeld). Je mag er n opsturen per persoon, dus als je meer mensen in n huishouden hebt, kun je hem kopiren of van deze website afhalen natuurlijk! Maar je hoeft niet pers dit voorbeeld te gebruiken. Je mag ook een eigen bezwaarschrift schrijven met daarin jouw persoonlijke argumenten om deze fabriek hier niet te willen. De bezwaarschriften zijn volgens mij nog niet eens overal rondgebracht, maar bij mij zijn er al meer dan 100 binnengekomen gister.

Ik heb zelden in Meppel zo een grote betrokkenheid gezien bij een onderwerp. Dat merk ik niet alleen aan de vele bezwaarschriften, maar ook aan de vele ingezonden brieven in de krant. Voor mij is dus wel duidelijk dat het overgrote deel van Meppel deze fabriek hier niet wil.

Trouwens, wij verwachten dat ondanks deze actie de vergunning toch gewoon door de provincie verleend wordt. En dan gaat de actiegroep naar de Raad van State om daar namens al die duizenden mensen het gevecht aan te gaan. En wij zijn er nog steeds van overtuigd dat we die strijd dr gaan winnen. Dus laat niet de moed in de schoenen zakken als er binnenkort in de kranten verschijnt dat Heijmans toch een vergunning van de provincie krijgt: de strijd is pas gestreden n de Raad van State. Als het aan ons ligt komt die asfaltfabriek er dus nog steeds niet!

Stuur dus voor 29 juli een bezwaarschrift in! Iedereen in actie: Houd Meppel Schoon!
Met vriendelijke groet, Myriam Schut (raadslid Sterk Meppel)

p.s. mochten jullie meer informatie willen over de actie neem dan contact op met Theo van den Berg (262615) of Herman Jansen (255843).

 

< vorige

overzicht

volgende >

 

 

 

[ REAGEREN ]