Reacties van lezers op de vestiging van een asfaltcentrale in Meppel


< terug

04-08-2008 |  Houd Meppel Schoon - Meppel

Bij de overhandiging van de 390 steunbetuigingen in Assen heeft Houd Meppel Schoon de provincie gevraagd om iedereen een ontvangstbevestiging te sturen. Dat is wel zo correct. De woordvoerders van Houd Meppel Schoon hebben bij de overhandiging gezegd dat het 390 steunbetuigingen zijn. Steun aan de visie en de bezwaren die Houd Meppel Schoon heeft ingediend.

Maar misschien zijn er mensen die verder willen gaan dan alleen een steunbetuiging, die er een officiŽle bedenking van willen maken. In dat geval is er een handtekening nodig. Dan wordt uw brief officieel behandeld. Dan krijgt u ook een inhoudelijke reactie van de provincie. Bijvoorbeeld omdat u nog inhoudelijke argumenten heeft toegevoegd aan de zienswijze van Houd Meppel Schoon. Dan kunt ook overwegen zelf door te gaan naar de Raad van State.

In dat geval kunt u uw steunbetuiging omzetten in een officiŽle zienswijze, maar dan moet u dat zelf schriftelijk melden. Het gaat om uw handtekening. Die staat er bij internet niet bij en die heeft de provincie dan wettelijk wel nodig. Houd Meppel Schoon vindt dit een correcte gang van zaken.

Ons advies: met uw steunbetuiging is Houd Meppel Schoon erg blij. Het laat zien dat de inwoners van Meppel nog steeds de bouw van een nieuwe asfaltcentrale naast KWS afwijzen. Het indienen van veel protesten bij de provincie is volgens ons zinvol! Maar het is niet zinvol daarna met veel bezwaarschriften naar de Raad van State te gaan. Dat kost iedere bezwaarmaker 145 euro aan griffierechten en daar gaat het niet om veel protesten, maar om juridische argumenten. Daar hebben wij adviseurs voor benaderd. De kosten daarvoor zijn tot nog toe steeds gesponsord. We hopen dat dat blijft lukken. Zo niet, dan melden we ons wel met het verzoek om hulp. Tot op heden is dat niet nodig gebleken.

Met vriendelijke groet,
En bedankt voor de steun,
Namens Houd Meppel Schoon,

Arie Alblas
Kees Kuijpers
Henrico ten Brink
Gerard van der Meulen
Natuurbeschermingswacht Meppel
Herman Jansen
Theo van den Berg

 

< vorige

overzicht

volgende >

 

 

 

[ REAGEREN ]