< terug

01-07-2008


 

Actiegroep 'Houd Meppel Schoon' gaat stug door

Naar aanleiding van de opnieuw ingediende aanvraag voor een milieuvergunning voor de bouw van een asfaltcentrale in Meppel, zegt de actiegroep 'Houd Meppel Schoon' stug door te gaan: "De strijd duurt nu al vijf jaar. Je kunt haast spreken van een jubileum, hoe wrang het ook klinkt."

Dat Heijmans de eerder aangevraagde milieuvergunning naar aanleiding van een ingekomen bezwaarschrift tussentijds heeft aangepast, bevreemd de actiegroep: "Dat is een rare constructie, niet volgens de procedure. En de provincie gaat hier ook nog eens in mee. Het toont in ieder geval aan dat er 'gaten' zitten in de vergunningaanvraag van Heijmans en het ontwerpbesluit van de provincie."

De actiegroep beraamt zich op nieuwe stappen. Ze wil op korte termijn met nieuwe acties beginnen: "Een nieuwe ronde bezwaarschriften zien we niet zitten. De ingediende bezwaren staan en blijven staan. Wel willen we zoeken naar een manier om vooral de provincie te laten zien dat wij en de burgers van Meppel die asfaltcentrale niet in de stad willen hebben. Wellicht organiseren wij een nieuwe grote publieksactie," aldus een woordvoerder.

< terug