< terug

17-06-2009


 

Behandeling bezwaarschrift bij Raad van State vergt tijd

Omdat de adviseurs en deskundigen van de werkgroep Houd Meppel Schoon niet tijdig alle benodigde documenten van de provincie Drenthe hadden ontvangen, was extra tijd gevraagd voor aanvullende rapporten bij het op 5 mei 2009 ingediende bezwaarschrift bij de Raad van State.

De werkgroep heeft rapporten laten maken door het bureau EWMilieu-advies en door Van Schaik raadgevend Ingenieurs. Die rapporten zijn toegevoegd aan het totaalrapport van Ir. Johan Vollenbroek van het bureau MOB te Nijmegen.

Houd Meppel Schoon heeft de juridische ondersteuning kunnen bekostigen door de vele giften door inwoners van Meppel en het bedrijfsleven. "In totaal hebben we 7500 euro ontvangen, waardoor we deze stap naar de Raad van State kunnen maken," zegt Theo van den Berg van Houd Meppel Schoon.

De werkgroep denkt sterke argumenten te hebben waarom de Heijmans asfaltcentrale niet op industrieterrein Oevers D gebouwd kan worden. De uitstoot van fijnstof op het industrieterrein is te hoog. Wettelijk kan daar niets meer aan toegevoegd worden met het oog op de gezondheid. Het terrein grenst aan de nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen en de wijken Koedijkslanden en Berggierslanden.

Van den Berg verwacht dat het nog wel een poos kan duren voordat de zaak bij de Raad van State behandeld gaat worden. "Waarschijnlijk wordt er door de Raad van State zelf eerst weer advies gevraagd aan STAB, de gerechtelijke en onafhankelijke omgevingsdeskundigen voor de Raad van State bij dit soort lastige technische kwesties. Onze inschatting is dat het nog wel driekwart jaar tot een jaar kan duren voordat de eigenlijke zitting bij de Raad van State plaatsvindt."


Het bezwaarschrift en de deskundigenrapporten zijn te downloaden op de servicepagina.

< terug