< terug

23-03-2005


 

ICC Meppel gaat rapport RIVM aanvechten

Naar aanleiding van de conclusies in het op 22 maart 2005 verschenen rapport van RIVM is er meer ongerustheid ontstaan in Meppel. Het onderzoek concludeerde dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Menigeen vreest nu dat de weg vrij is gemaakt om een asfaltcentrale te vestigen.
De IndustriŽle CommerciŽle Club (ICC) in Meppel zal zich in ieder geval niet neerleggen bij een besluit van de provincie om Heijmans een vergunning te verlenen.

Henrico Ten Brink (voorzitter ICC):
Als gezamenlijke werkgevers in Meppel, gaan we het rapport van het RIVM aanvechten. Enerzijds is er gevaar voor de volksgezondheid, dat heeft het onderzoek door prof. Lucas Reijnders aangetoond. Anderzijds is er gevaar voor de bestaande werkgelegenheid. Als het aan ons ligt, dan komt die asfaltcentrale er niet. Wij gaan het juridisch gevecht aan, al moet dat tien jaar duren.
Daarbij zouden we erg teleurgesteld zijn als de gemeenteraad van Meppel zich zou verschuilen achter het excuus dat Heijmans zou voldoen aan de regels.
De omstandigheden nu zijn beduidend anders dan destijds toen het bestemmingsplan voor Oevers D werd opgesteld. Direct naast Oevers D zijn twee nieuwe woonwijken in aanbouw. Dat heeft de raad zich zo'n tien jaar geleden onvoldoende gerealiseerd.
De bevolking is in meerderheid tegen een asfaltcentrale, het bedrijfsleven verzet zich heftig. Dan heb je als gemeenteraad toch wel een buitengewone verantwoordelijkheid.

< terug