< terug

28-4-2006


 

Meer bezwaarmakers naar Raad van State

Binnen de termijn waarin bezwaren tegen de door de provincie Drenthe toegekende milieuvergunning aan Heijmans konden worden ingediend, hebben meerdere partijen de stap gemaakt naar de Raad van State. Het provinciale besluit lag van 16 maart tot en met 28 april 2006 op het provinciehuis in Assen en het gemeentehuis in Meppel ter inzage.
Naast de politieke vereniging Sterk Meppel hebben ook GroenLinks, Friesland Foods (voor zuivelfabriek Kievit), Milieufederatie Drenthe, Scheepsservicebedrijf Klein & Van Dijk en de particulieren Van den Berg en Alblas een officieel beroepsschrift ingediend. Van den Berg en Alblas zijn vertegenwoordigd in de actiegroep "Houd Meppel Schoon!".
GroenLinks heeft voor de samenstelling van het beroepsschrift nauw samengewerkt met de Drentse Milieufederatie en de fractie van GroenLinks in het Europees parlement.
De IndustriŽle CommerciŽle Club (ICC), van meet af aan groot tegenstander van de vestiging van een asfaltcentrale binnen de gemeentelijke grenzen, heeft zelf geen bezwaar ingediend. Volgens voorzitter Ten Brink zijn er bezwaren door ICC-leden ingediend.
Naast een beroepsschrift heeft actiegroep "Houd Meppel Schoon!" ook een voorlopige voorziening bij de Raad van State aangevraagd. De actiegroep is bang dat Heijmans alvast wil beginnen met voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van de asfaltcentrale. Een uitspraak hierin door de Raad van State kan hier een stokje voor steken.

< terug